Det kulturelle høydepunktet i fjordnorge

I Kalvåg møtes kultur og natur. Fjordene, havet, ren natur, Norge som en bildebok. Men i Kalvåg får du mye mer. Gastronomisk sett er Kalvåg en fulltreffer. Hav- og fiskerikulturen fører til et stort tilbud av fersk fisk og sjømat generellt. Kalvåg er også hjemmet til den kjente “Knutholmen” Restaurant, drevet av Svein Inge Fosse.




Men det er mer kultur å oppdage i Kalvåg og jeg snakker ikke bare om kystkulturfestivalen og de mange andre kulturarrangementene som finner sted her hvert år. Det de fleste ikke vet om er at området har en rik historie. Kalvåg var jo en gang det største fiskeri sentrum i mils omkrets, utallige tonn fisk gikk sør herifra. I fiskesesongen var det så mange som 11 000 menesker som bodde og arbeidet her. De gamle sjøhusene står ennå vakkert ved sjøen og bua-vandringer bli tilbudt den dag i dag. Og i nærheten finner du sporene av andre gylne tider. Et steinkast over bukten fra Kalvåg finner du Vingenfeltet med sine opp til 6000 år gamle hulemalerier fra bronse- og jernalder. Og ved begynnelsen av 1000-tallet, bare 5 kilometer fra Kalvåg, ble et av de fem opprinnelige bispedømmer i Norge grunnlagt. Selje er et utrolig vakkert sted, som venter på at du besøker de gamle klosterruinene eller bare nyter den pittoreske landsbyen med sine historiske hus og sandviken.

Men det er ikke alt! Hvorfor kommer du ikke innom og oppdager det selv? Send oss en email og vi gir deg all den informasjonen du trenger!